В Балчик ще бъде изграден нов парк върху площ от близо десет декара

Животът

03-08-2018, 16:20

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Организират плувен маратон "Морската миля на Балчик"

Новият обект ще бъде изграден върху пустеещ терен

В Балчик ще бъде изграден нов парк за отдих върху площ от близо 10 декара, съобщават от общината за проекта, който вече е оценен на предварителното класиране по Програмата за развитие на селските райони.
В парка ще има зона за деца с площадка за игра и кът с воден ефект. Розариум в южната част на парка ще привлича посетителите с чайнохибридни рози и с информация за различните сортове. При един от входовете на парка ще има цветна градина с фигури от сезонни растения.
Новият обект ще бъде изграден върху пустеещ терен, който общината периодично почиства от трупаните там битови и растителни отпадъци, посочват от кметската управа. Бъдещият парк "Балик" ще бъде място за отдих на живеещите в най-големия едноименен жилищен комплекс в града, за които крайбрежната алея е далече. Парковите алеи ще бъдат естествено продължение на зоната с експонираните находки от късноантичната и средновековна крепост "Дионисополис", в която инфраструктурата също беше подобрена с подкрепата на оперативна програма, припомнят от общината, съобщава БТА.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен