Бенчо Бенчев дарил няколко десетки хиляди за последната изборна кампания на БСП в Бургас

Не било морално да имаш отношения и връзки с криминалния контингент, заяви общински съветник от БСП

Няколко десетки хиляди лева е дарил задържаният общински съветник Бенчо Бенчев на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания. Това стана ясно от думите на общинския съветник от БСП Чанко Мирчев пред bTV.
„Дали са били 20, 30 или 50 не мога да ви кажа, но е помагал, води се отчетност”, каза Мирчев. Според него обаче е мантра, че Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел в Истанбул, е помагал със „стотици хиляди лева, едва ли не милиони”.
„Г-н Бенчев винаги е бил лоялен към БСП. Ако имахме някаква информация за неговите нерегламентирани връзки с криминалния контингент, нямаше да бъде издигнат като общински съветник”, допълни Мирчев.
Мирчев припомни, че БСП в Бургас се разграничи от Бенчев и поиска оставката му като общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет в Бургас.
„Негово морално право е да прецени дали да си подаде оставката. Има решение на общинските съветници от БСП, ако не си я подаде, да бъде отстранен от групата”, заяви Мирчев. И допълни, че не било морално да имаш отношения и връзки с криминалния контингент, а обществото не толерирало такива контакти.
"Ръководството на БСП - и местното, и националното, снема доверието от Бенчо Бенчев. Към него е отправена покана да подаде оставката си. Това е нормалният политически изход от ситуацията". Това заяви адвокат Евгений Мосинов, зам.-председател на групата общински съветници на БСП в Бургас пред NOVA телевизия.