Фестивалът "Море от ритми" в Балчик търси и най-големите сладкодумци

В съпътстващата програма ще бъде открита уличка на занаятите

Фестивалът "Море от ритми" в Балчик търси и най-големите сладкодумци с отколешни приказки, разкази, случки, анекдоти. В надпреварата "Сценична раздумка" ще прозвучат и скороговорки, залъгалки, пословици, поговорки, загадки, съобщават от сдружение "За Балчик", което организира форума под патронажа на кмета на общината Николай Ангелов. Фестивалната публика може да бъде разсмяна и с вицове и с традиционната фамилиарно-площадна речовица с ругателства, клетви и благословии, посочват организаторите.
Последният форум в летния фестивален афиш на Балчик ще бъде открит на 21 септември с дефиле на участниците. В "Море от ритми" ще си дадат среща фолклористи от всички възрасти - певци, инструменталисти, танцьори, хорове, клубове за народни хора, ансамбли и други. Жури ще раздаде награди на най-добрите изпълнители като ще връчи и специални отличия на най-многобройния колектив, на най-артистичното дете, на най-малкия и най-възрастния участник, на най-личната мома и момък на фестивала и други.
В съпътстващата програма ще бъде открита уличка на занаятите, децата ще учат стъпки в хоротека и ще оцветяват шаблони на народни костюми. Гала-концертът на призьорите на "Море от ритми" ще се състои на 24 септември пред сградата на общината. Фестивалът приема заявки за участие до 20 август, съобщава БТА.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен