Фестивалът "Море от ритми" в Балчик търси и най-големите сладкодумци

В съпътстващата програма ще бъде открита уличка на занаятите

Фестивалът "Море от ритми" в Балчик търси и най-големите сладкодумци с отколешни приказки, разкази, случки, анекдоти. В надпреварата "Сценична раздумка" ще прозвучат и скороговорки, залъгалки, пословици, поговорки, загадки, съобщават от сдружение "За Балчик", което организира форума под патронажа на кмета на общината Николай Ангелов. Фестивалната публика може да бъде разсмяна и с вицове и с традиционната фамилиарно-площадна речовица с ругателства, клетви и благословии, посочват организаторите.
Последният форум в летния фестивален афиш на Балчик ще бъде открит на 21 септември с дефиле на участниците. В "Море от ритми" ще си дадат среща фолклористи от всички възрасти - певци, инструменталисти, танцьори, хорове, клубове за народни хора, ансамбли и други. Жури ще раздаде награди на най-добрите изпълнители като ще връчи и специални отличия на най-многобройния колектив, на най-артистичното дете, на най-малкия и най-възрастния участник, на най-личната мома и момък на фестивала и други.
В съпътстващата програма ще бъде открита уличка на занаятите, децата ще учат стъпки в хоротека и ще оцветяват шаблони на народни костюми. Гала-концертът на призьорите на "Море от ритми" ще се състои на 24 септември пред сградата на общината. Фестивалът приема заявки за участие до 20 август, съобщава БТА.