Илиана Раева: Неви е в оптимална форма и е готова повече отвсякога да докаже силата си на терена

"Свидетел съм с какво упорство, силна воля, пословична дисциплина Неви работеше всеки ден", сподели президентът на БФХГ

Както вече знаете, България ще е домакин на Световно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 10 до 16 септември в зала "Арена Армеец". След проведеното във вторник контролно на националния отбор - жени (индивидуално), главният мениджър в индивидуалното направление Бранимира Маркова взе решение на Мондиала в София да ни представят Катрин Тасева, която ще играе 4 уреда, Невяна Владинова и Боряна Калейн, които ще изиграят по три уреда. Те ще се борят заедно в отборната надпревара и ще спорят за медалите в многобоя и на финалите на отделните уреди.

Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели очакванията си за спортната проява и не пропусна да коментира състоянието на плевенчанката Невяна Владинова.

"Невяна Владинова се контузи в началото на годината и пропусна голяма част от важните състезания поради тежката травма. Включи се за първи път на световната купа в Пезаро. Успя да влезе в три от финалите, което след тежката травма беше един много добър старт за сезона. След това участва в Ташкент и на Европейското първенство. Неви имаше да наваксва и в същото време да покаже своите 4 нови композиции. Сложни, динамични, отговарящи на новите правила, които влязоха тази година в сила. Не беше лесно. И няма как да е след тази принудителна пауза без състезания. Но съм свидетел с какво упорство, силна воля, пословична дисциплина Неви работеше всеки ден... Допусна грешки на Европейското, но нито за миг вярата и в собствените и сили не я напусна. В момента Неви е в оптимална форма преди старта на сезона и готова повече отвсякога да докаже силата си на терена!", коментира Раева.

"Всички в залата осъзнават своята отговорност и отговорността на другите. Катрин, Неви и Боряна заслужиха своето участие на това много специално за нас световно първенство с труда си и постиженията си! Те ще се борят за отборната титла, както и за индивидуалния многобой!", допълва президентът на федерацията.