Положени са над 34 километра нови водопроводи по проекта за водния сектор

Мисия Добрич

10-08-2018, 15:22

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира дългоочакваният воден цикъл на Добрич (фоторепортаж)

Започва възстановяването на асфалтовата настилка по петнадесет улици

Повече от 34 километра нови водопроводи вече са положени от общо предвидените около 76 километра тръби по интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Добрич, съобщават от екипа на проекта. Изградени са и близо 2000 домови отклонения от водопроводната мрежа.
Общата инвестиция за обновяване на инфраструктурата надхвърля 114 901 лева като по-голямата част от финансовия ресурс се осигурява по оперативната програма "Околна среда 2014-2020 г.". Проектът предвижда и пълна реконструкция и разширение на пречиствателната станция за отпадни води край село Врачанци - до 111 789 еквивалент жители. Вече са изготвени всички технологични и работни проекти като в някои от подобектите на станцията вървят строителни дейности и е започнал монтажът на част от съоръженията. В рамките на проекта в града ще бъдат изградени и около 11 километра канални колектори и съпътстващи водопроводи.
Започва и възстановяването на асфалтовата настилка по петнадесет улици, по които новите водопроводи вече са положени, информират от общинското звено, което изпълнява проекта.