Силно представяне на талантите на „Румина“ на конкурса „Музикален импулс“ в Бургас

Велико Търново Лайф

12-08-2018, 12:38

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15-годишната Лилия Ангеличева спечели трета награда

Второто издание на конкурса „Музикален импулс“ в гр. Бургас единодушно бе оценено като изключително силно като конкуренция, отлично като организация и запомнящо се като звездно присъствие и изненади за участници и публика. На този фон, представянето на тримата изпълнители на ДЕС „Румина“ при Военен клуб Велико Търново може да се приеме като повече от успешно.

В пренаселената четвърта възрастова група 15-годишната Лилия Ангеличева спечели трета награда с „проверените“ хитове „Високо“ на ФСБ и “Je suis malade” на Лара Фабиан.

В трета група битката не бе по-малко лека, предвид големия брой участници – близо 40. Тъкмо затова спечеленото поощрение от 12-годишната Преслава Стоянова – абсолютен дебютант в конкурсите, е направо успех за нея. Преси е ученичка в гр. Елена,  но певческия си талант развива в студио „Румина“. На „Музикален импулс“ тя се представи с песента на една бивша „руминка“ - Лора Владова – „Мой бъди“ и с денс хита на Тини – “Finders keepers”.

Със специален диплом „за отлично представяне“ бе отличен и третият представител на „Румина“ – 12-годишният Стефан Иванов. Стефчо спечели жури и публика с песента на Васил Найденов „След края на света“ и вечнозеления хит на Том Джоунс „Дилайла“.

Талантите на студио „Румина“ се подготвят под ръководството на младия вокален педагог Александър Пламенов, възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Във второто издание на националния конкурс „Музикален импулс“ участваха 120 талантливи млади изпълнители на възраст до 21 г., представители на 32 вокални школи от 23 града в страната.

Сред големите изненади на конкурса в Бургас, организиран от Арт център „Точно време, бе включването в състава на журито на специалния гост от Лондон - Уйлям Лестър. Той е професионален актьор, певец и вокален педагог с 25 години опит, в различни музикални формати във Великобритания (The Voice Kids UK, X Factor UK, The Voice UK), а в момента преподава вокално и актьорско майсторство.

Сред приятните изненади на конкурса бе и Гала концертът, озаглавен „Бъдещите големи звезди на България”, проведен на сцената на препълнения с публика Летен театър на град Бургас. Освен лауреатите на конкурса, публиката аплодира и изпълненията на българските представители на Детска Евровизия 2014 и 2016 – чаровниците Крисия и Лидия Ганева.