Решен е проблемът с АГ отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Не се спират клиничните пътеки в АГ отделението

След проведения протест на жителите от Карлово и региона против спирането на 12 клинични пътеки на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и проведените няколкократни разговори на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и управителя на общинската болница д-р Христо Пелев с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и зам.министъра на здравеопазването Жени Начева, проблемът със спирането на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в полза на карловската болница. Нещо повече, подписано е споразумение между НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се гарантира, че подобни проблеми в общинските болници в бъдеще ще бъдат решавани  положително в полза на болниците.
Кметът на община Карлово благодари на управителя на НЗОК д-р Дечев за бързата реакция и разрешаването на случая в полза на жителите на карловската и съседните общини.
Община Карлово благодари на всички граждани, лекари и специалисти за активното участие в протеста, в резултат на който се стигна до справедливото  решение. "Това показва за пореден път, че когато сме заедно и подкрепяме каузи в интерес на гражданите и обществото, се постигат положителни резултати", благодарят от общинското ръководство.