Бивш зам.-шеф на КФН: Агайн има отговорност за фалита на „Олимпик”

Няма основание за още фалити и скок в цената на „Гражданска отговорност”

Няма да се стигне до нови фалити на застрахователни дружества. Тази прогноза направи пред БТВ бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор (КФН) и икономист Румен Гълъбинов.

Той е категоричен, че има рискови играчи в сектора на застраховките „Гражданска отговорност”, но има достатъчно възможности да се предотврати нова криза.

„Предстои ни в рамките на кандидатстването за „Чакалнята на еврозоната” още един преглед на финансовия сектор – банков и небанков. Това ще помогне да се заздрави финансовото здраве на застрахователните компании”, каза Гълъбинов.

Икономистът отбеляза, че не очаква драстичен скок в цената на застраховките „Гражданска отговорност”, защото през последната година сумата на полиците се е увеличила средно между 50 лева и 70 лева.

Гълъбинов обясни, че ресорът на Ралица Агайн е „Застрахователен надзор” и съответно тя има отговорност за случилото се. Той заяви, че трябва да се направи международно разследване на фалиралото дружество и да се разбере кои са собствениците.