От утре пътните полицаи ще отнемат книжки за гражданска само в „Олимпик”

Според Закона за движение по пътищата при подобно нарушение книжката се отнема, а колата се спира от движение до плащането на застраховка

МВР преустановява гратисния период за налагане на глоби на водачи, без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Министерството даде толеранс на водачите с „Гражданска отговорност” във фалиралата компания „Олимпик”, като през това време те трябваше да сключат нови полици с други застрахователи. Не беше ясно обаче колко време ще продължи гратисният период.

Граждани протестираха срещу изненадалото ги отнемане на лиценза на „Олимпик”, което направи 200 000 коли нередовни насред туристическия сезон и точно след рязко поскъпване на гражданската отговорност при останалите играчи на пазара. Според недоволните надзорът не е реагирал навреме и сега държавата трябва да поеме отговорност за останалите без застраховка.

Някои даже обявиха, че именно заради това ще продължат да карат с гражданската от „Олимпик”, макар официално вече тя да е невалидна.

Според Закона за движение по пътищата при подобно нарушение книжката се отнема, а колата се спира от движение до плащането на застраховка.