С концерта „Флейтови импресии“ отбелязаха 70 години от рождението на проф. Георги Спасов

Тази вечер концертът ще бъде изнесен в Каменната зала в Двореца - Балчик

Много аплодисменти получи снощи професор Георги Спасов в партньорство с Росица Бояджиева – флейта и Нели Недева – китара, на концерта „Флейтови импресии“  в Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич. Професор Георги Спасов получи поздравителни адреси от Съюза на българските музикални и танцови дейци, Община Добрич и Духовият оркестър. Тримата музиканти изпълниха произведения на Антонио Вивалди, Хенри Пърсел, Франсоа Девиен, Карл Блум, Жак Ибер и Андрю Форест.

В началото на август тази година се навършиха 70 години от рождението на един от знаковите български флейтисти - професор Георги Спасов. Неговото име е познато по всички континенти като творец с богата култура, огромен репертоар, дълбочина и прецизност на интерпретацията. Отличен педагог-новатор, създател на модерната флейтова школа в България.

Юбилеят се отбелязва с поредица от концерти в страната. Първото събитие от цикъла се нарича „Флейтови импресии“ и се осъществява със съдействието на Община град Добрич, ДКИ КЦ „Двореца“ - Балчик и Сдружение „Арт студио ФТ“.
Днес, 24 август от 20.00 часа в Каменна зала на ДКИ "Двореца" – Балчик е втория концерт.