Лидерът на БСП-Харманли потвърди, че е бил на мястото на катастрофата

Бил минал случайно, решил да говори с полицаите…

Лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков, който е и бивш кмет на града, потвърди, че на 17 август е бил на мястото на пътен инцидент с участието на бащата на президента. По думите му пред Faktor.bg местният лидер на социалистите съвсем случайно минавал оттам.

„Никой не ми се е обаждал за инцидента. Него ден майка ми беше на смъртно легло. Прибирах  се към дома си, това е обичайният ми път. Тогава видях бай Георги, познавам го още преди Радев да стане президент. Беше на кръговото с двама полицаи. Отидох при него, за да разбера какво става, той е на възраст. Случайно е станал инцидентът. Постоях докато полицаите си вършеха работата и после си тръгнах”, твърди бившият кмет.

Той не виждал как с присъствието си и с разговорите с полицията и пострадалия е оказал влияние на разследването.

„Как, в качеството на какъв ще оказвам натиск? Ако един гражданин като мен може да окаже натиск на полицай..., то вие ме правите сериозен фактор. Това са абсолютни глупости”, заявява Лисков по повод на потуленото разследване.

Той твърди, че не е разбрал кой е виновен за инцидента. Бащата на Радев му обяснил, че като влязъл в кръговото чул удар и спрял веднага. После Лисков разговарял с полицая дали инвалидът е пострадал, но разбрал, че няма проблеми.

„Питах бай Георги, дали може да си премести колата, след стреса. Той ми каза, че ще се оправи. Казах му: „Добре бай Георги”. Чао, чао и си тръгнах”, твърди той.

Иначе местния политик си спомня със сигурност, че полицаите са снемали обяснения от участниците в катастрофата и са съставили са акт. Твърди че няма представа защо МВР е мълчало за инцидента.