Младежки дом Велико Търново търси даровити деца

Мисия

28-08-2018, 10:12

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обучението е за пиано, цигулка, виола, виолончело, флейта, китара, акордеон, синтезатор и солфеж

Музикалната школа и Младежкият дом във Велико Търново обявяват прием през новата учебна 2018 / 2019 година на деца, желаещи да свирят на класически музикални инструменти. Малките курсисти могат да се запишат в направления: пиано, цигулка, виола, виолончело, флейта, китара, акордеон, синтезатор, както и на солфеж и подготвителен клас солфеж.

Музикалната школа в града е специализирана форма на обучение с традиции, където децата могат да получат професионално музикално образование. Тя оформя и утвърждава естетически вкус и критерии във всички деца, които се занимават с музика.

В школата се обучават повече от 200 деца, а всички преподаватели са доказали се в своята област професионалисти. „Упоритост“ и „устрем“ са ключовите думи, които характеризират творческата  дейност в школата.

Учебната година в школата започва винаги на 1 септември. Обучението на децата се извършва по норматив и график, съобразен с правилника за вътрешния ред на културната институция. От там допълват, че учениците се приемат целогодишно, без възрастови ограничения. Уроците се насрочват в удобно за ученика време. Учебните часове по инструмент са индивидуални и се провеждат два пъти седмично. Часовете по солфеж са групова форма на обучение.

По-подробна информация и записване желаещите могат да направят в стая 205 на Младежкия дом на ул. „Христо Ботев” №15 А. Телефон 062 / 625 943