До края на септември ще е готов първият етап от новия парк „Въртопо“

Мисия София

28-08-2018, 17:02

Снимка:

facebook/ Yordanka Fandukova

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Предвидени са и съоръжения за деца в неравностойно положение

До края на септември ще завърши първият етап от новия парк „Въртопо“. Теренът, на който се работи между „Младост 1“ и „Мусагеница“ е много труден и най-важната ни задача е да осигурим достъпност на майките с колички и хората със затруднения в придвижването. Два от подходите се изграждат в момента, като на главния вход се изгражда асансьор. Другите два подхода ще са със стълби, тъй като няма достатъчно място за рампи. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

За входа от „Мусагеница“ текат процедурите по отчуждаване на частен терен, след което ще бъде изградено ново мостче и алея. Планът е поетапно да се разшири площта на парка, който се намира върху много частни терени.

"В първата част сега алеи, осветление, видеонаблюдение и детски площадки за деца до 3 годишна възраст и за деца от 3 до 12 г. Предвидени са и съоръжения за деца в неравностойно положение", написа още кметът.

В момента в София се възстановяват 10 обекта в паркове и градски градини. Работи се усилено по втори етап на Северен парк, реконструкцията на Западен парк, ремонтират се градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“, при църквата „Св. Седмочисленици“, на обръщалото на трамвай 5 в "Княжево". Почти е готов ремонтът на входа на Южен парк към бул. "Гоце Делчев". Започна и възстановяването на Розариума в Борисовата градина.

"Очакваме да приключат процедурите за парк „Владимир Заимов“ и парка с езерото в ж.к. „Дружба“, заключи кметът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен