Схемата „Радев-Корнелия“: Бутаме Борисов чрез Слави, кръв и откраднатите милиони на Цветан Василев

Политика

30-08-2018, 17:52

Снимка:

агенция ПИК

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Готвят кървави метежи по румънски модел

Задкулисният сценарий за дестабилизация на държавата е в ход, организиран от скандално обединение между банкера-беглец Цветан Василев, лидерката на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев - с моралното и логистично съучастие на Слави Трифонов и емигранти от чужбина. Някъде в далечината се спотайва и потрива ръце и вездесъщият "хидроинженер" и "философ“ Ахмед Доган, пише агенция ПИК.

Кървавите метежи по румънски модел се готвят още за средата на септември, а целта е подмяна на властта, която ще попадне директно в ръцете на служебния кабинет, съставен от държавния глава. Това разкритие направиха в студиото на ПИК TV собственикът на ПИК Недялко Недялков, главният редактор Звездомира Мастагаркова и водещата Ива Николова.

„Прави се с много пари, които идват от Белград. Цветан Василев си готви собствен, персонален пуч - представление, планирано за 16 септември. Някакви мигранти от Лондон с физиономии на мутри и диалект на провинциални чейнчаджии ще идват като хъшове да свалят властта. До редовните избори има цели две години и затова в главите на архитектите от задкулисието е да задействат вариант "пуч”. Но не прави чест на афиширащият се като морален президент да посяга към инструментариума и методите на беглеца от Белград, заграбил милиардите от КТБ, поясни Недялко Недялков.

Според него шансовете на заговора са повече от утопични, защото българският народ - за разлика от румънския, има разум в главата си и не жадува кръпопролития по улиците, както и братски междуособици. Доказали сме го през всичките години на прехода, когато успяхме да се опазим от стълкновения и сме остров на стабилитета в региона.

„Сценарият е задействан още в началото на лятото със серия от фалшиви новини срещу премиера Бойко Борисов (остров в Гърция, къща и любовница в Барселона) и кабинета, които се разпространяват със скъпи рекламни кампании в социалните мрежи и зад тях вече се видя, че стоят хора от обкръжението на банкера Цветан Василев. Сега в същата тази риторика влизат и Корнелия Нинова и Румен Радев”, коментира Мастагаркова.

Това прозира и от синхронизираните атака на Нинова и Радев използват дори човешката трагедия и труповете от дефилето край Своге, за да скачат на властта и да трупат политически дивиденти, категорична бе тя.
„Видя се какъв е моралът на Румен Радев и семейството му покрай случая с блъснатия от баща му инвалид. Историята е потулена, полицаите са подменили обстоятелствата и са изкарали инвалида виновен от страх. Още повече, че на място е бил и лидерът на БСП в региона, който е разместил тротинетката на инвалида лично е следил какво пишат катаджиите в протоколите”, коментира Ива Николова.

Властта обаче трябва да си застане на мястото и да разкрие всички подробности по скандалния случай, категоричен е Недялков. „Трябва да се посочат виновниците – кой е причинил катастрофата, кой е натискал полицаите, кой е преправил протоколите. Тук няма ГЕРБ и БСП, трябва да има полиция и държава. Редно е всичко това да се разкрие, а не от някаква куртоазия премиерът да мълчи. Той може и да е деликатен и толерантен, но към него няма да постъпят по същия начин. Показателно е и мълчанието на медиите и то е показателно за преразпределението на силите в държавата. Медиите около ДПС мълчат за ситуацията около президента, баща му и Корнелия Нинова.

Това е "задна вратичка" – анонс, че се готви обединение между БСП, ДПС и кръговете около президента. Това показва какво е в главата на онзи, вечния, от Сараите”, категоричен е Недялков.