Читалище "Йордан Йовков" събира спомени и идеи за 150 годишнината от създаването му

Споделете спомени и снимки от Вашето участие в читалищния живо

На 11 май 2020 година Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – град Добрич ще чества своя 150-годишен юбилей. Цялата 2020 година ще премине под знака на тази годишнина. „Нашето Читалище заслужава!“ е мотото, под което ще протече подготовката на тържествата.

Екипът на културната институция е вдъхновен да подготви отбелязването й подобаващо. Затова още от есента на тази година започва подготовка за тържествата.

През годините Читалището се утвърждава като средище на културата и сигурен мост между гражданите и духовността. Днес то посреща хиляди потребители на своите разнообразни културни, образователни и информационни услуги в школа по изобразителни изкуства, школа по чужди езици, танцови формации, музикална школа по различни инструменти и солфеж, школа по компютърна грамотност; театрална студия; а отскоро и школи по компютърно програмиране и създаване на уебсайтове. Непрекъснати участия във фестивали и концерти реализират състав „Градски шлагери“, Читалищен хор „Добрич“ и Детска танцова студия „Хорце“. Читалищната библиотека е тих пристан за любителите на хубавата книга от всички възрасти. Дейността на Читалището е имала и има само една цел - да удовлетворява желанията и потребностите на добричката общественост. Читалището работи за хората и иска да чуе мнението на хората.

Настоятелството и екипът на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ призовават всички жители на Община гр. Добрич да споделят свои идеи за отбелязване на 150-годишнината на най-старата културна институция в града ни, дала живот на почти всички културни институти в града ни.

Споделете спомени и снимки от Вашето участие в читалищния живот; споделете какво Ви е направило впечатление при отбелязването на досегашните рождени дни; споделете какво Ви е липсвало и какво Ви липсва в дейността на Читалището; споделете Вашите тревоги и радости за състоянието на Читалището през годините! Споделете как си представяте нашия празник и дайте идеи за мотото на тържествата!

Вашите спомени, снимки, мнения и предложения можете да изпратите на адрес: гр. Добрич, бул. „25-ти септември“ №44. Умоляваме Ви да запишете точно Вашите имена, адрес и телефон, за да свържем с Вас при необходимост.

Специална пощенска кутия във фоайето на НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ очаква гражданите, които желаят да внесат лично своите спомени, снимки, мнения и предложения. Умоляваме Ви да запишете точно Вашите имена, адрес и телефон, за да свържем с Вас при необходимост.

Можете да ни пишете и на e-mail: [email protected]

Очакваме вашите мнения, препоръки и идеи и ви благодарим за подкрепата!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен