Общински съветници поискаха на граждански протест в Добрич извънредна сесия за водоснабдяването

Управителят на "ВиК" АД Тодор Гигински заяви пред протестиращите, че до месец ще бъдат положени два нови водопровода

Общински съветници поискаха на граждански протест в Добрич да се проведе извънредна сесия за водоснабдяването в областния град, съобщава БТА. Пред сградата на "ВиК" се събраха недоволни жители на квартал "Рилци", които заради продължаващото с дни безводие, вече спираха движението по пътя Добрич-Силистра.
Ниското налягане във водоподаването, неглижирането на авариите, таксуването на общата вода са все въпроси, на които не получаваме отговори, заяви пред журналисти общинският съветник от Реформаторския блок Михаел Игнатов. За тематична извънредна сесия, на която целият екип на "ВиК" да даде обяснения, се обяви и областният лидер на БСП Мая Димитрова, също общински съветник.
От 3 август в квартала няма вода, а вчера и днес струята е тънка като цигара, каза Димитър Петров, жител на "Рилци". За пореден път ни лъжат, че водоподаването ще бъде нормализирано, добави Кремена Милушева от инициативния комитет на протеста, който е направил снимки и клипове за ситуацията в квартала.
Управителят на "ВиК" АД Тодор Гигински заяви пред протестиращите, че до месец ще бъдат положени два нови водопровода за нормализиране на водоподаването в квартала. Управителят на дружеството изрази готовност да участва в извънредната сесия на общинския съвет по проблемите на водоснабдяването.