Кой е бил свръзката между БСП и арестувания алкохолен бос Миню Стайков?

Кмет-социалист играл ролята на посредника

Левият кмет на Карнобат Георги Димитров е „топлата връзка“ между арестувания днес бизнесмен Миню Стайков и БСП, твърди ПИК. Това е ставало с участието на другия клиент на прокуратурата отпреди месец, който е общински съветник от БСП – Бенчо Бенчев.

Днес шефът на спецпрокуратурата и зам.-главен прокурор Иван Гешев обяви, че именно синът на Димитров е дал под наем помещенията, в които е работила незаконната фабрика за производство цигари. Той обяснил на разследващите, че не е знаел каква дейност се е извършвала там, което е малко вероятно, като се има предвид, че баща му е прокарвал пътищата между арестувания бизнесмен и червената партия.

Георги Димитров е стар боен кадър на БСП още преди демократичните промени.

Роден е в Карнобат през 1957 г. бил е първият секретар на ДКМС в града между 1979 и 1987 г. Бил е партиен секретар на местната БКП точно преди падането на комунистическата власт. След това влиза в частния бизнес и започва да се занимава с производство на хляб и с аптекарство.

Между 2003 и 2007 г. е общински председател, а от 2007 г. е неизменен кмет на Карнобат.

Любопитното около Георги Димитров е, че е бил женен за сестрата на легендарния боксьор и олимпийски шампион през 1988 г. Атанас Комшев, който след промените се преквалифицира съобразно профила си извън спортния живот.

В момента кметът Георги Димитров не живее с тази своя жена, но връзката между него, арестуваният бизнесмен Миню Стайков и БСП е пряка.