4 години затвор за рецидивист, изнасилил старица в инвалидна количка в Пелишат

Наказанието ще се търпи при първоначален общ режим

Районният съд в Плевен призна подсъдимия Ж.Ф. /осъждан/ за виновен в това, че на 03.05.2018 г. в с. Пелишат, обл. Плевен, се съвкупил с лице от женски пол В.М., като я принудил към това със сила - престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК.

Осъден е на четири години лишаване от свобода, като наказанието ще се търпи при първоначален общ режим. Подсъдимият ще трябва да заплати съдебно – деловодни разноски в размер на 1678.23 лева по сметка на ОД на МВР - Плевен и 150 лева по сметка на РС-Плевен.

От информацията по делото стаа ясно, че Ж.Ф. и свидетелката В.М. са роднини, като се намират в първа степен сватовство. През м. май 2018 г. двете лица живеели заедно в къща, намираща се в с. Пелишат. Свидетелката В.М. била трудно подвижна и се придвижвала с помощта на инвалидна количка. Подсъдимият следвало да се грижи за нея.

На 03.05.2018 г., вечерта, подсъдимият Ж.А. в резултат на употреба на алкохол бил в състояние на алкохолно опиянение, поради това и дългия период на полово въздържание решил да насили сексуално, въпреки преклонната възраст, физическото състояние и родствената им връзка свидетелката В.А.. Същата била легнала в стаята си. А. отишъл при нея, съблякъл се гол, приближил се към нея и й казал, че иска да правят секс. Нанесъл й три шамара, легнал върху нея и след няколкократни неуспешни опити, накрая успял да осъществи полов акт с нея.