Скандални снимки на отец Иван – весели се в прегръдките на младо момиче

Общество

08-09-2018, 13:22

Снимка:

Facebook

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Кръчмарските снимки предизвикаха възмущение в социалната мрежа

Снимки на отец Иван от Нови Хан буквално взривиха социалните мрежи. Скандалните снимки са направени в кръчма, а свещеникът е прегърнат от млада жена с доста провокативно облекло. На една от снимките той дори й подава в устата пилешко бутче.

Първоначално самият свещеник е обяснил пред в. „Монитор“, че на снимките е неговата внучка. Тя била на 22 години, сценичен гримьор. Снимките били от почивката им в Гърция преди две седмици.

Малко по-късно обаче в редакцията на вестника се е обадила млада жена, представяйки се за жената от скандалните снимки. Ина Николова пояснила, че не е внучка на отеца, а живее в неговия приют в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Снимките обаче предизвикаха доста коментари на възмущение към самия отец и ценностите, които би трябвало да проповядва.

„А той трябва да е представител на Бога ! Ужас опорочиха и вярата и църквата“,  „Блажиш ли блажиш ли дедо попе“,  „Този го мислих за единствения истински свещеник в България ноо...уви..“, гласят част от коментарите.