Сидеров: Близки до Арабаджиев стоят зад нападките срещу Ангелкова, съветват Симеонов

Политика

09-09-2018, 12:10

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

"Атака" ще подкрепи решението на премиера за оставките на Радев, Ненков и Московски

Нападките срещу министъра на туризма Николина Ангелкова идват от близки до хотелиера Ветко Арабаджиев. Това разкри вчера лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. Днес пред Нова ТВ той коментира, че хората, свързани с Арабаджиев, съветват вицепремиера Валери Симеонов.

"Валери Симеонов по-скоро може би е подвеждан от съветници. Част от този кръг, това ядро на Ветко Арабаджиев, някои от тях са и в политическия съвет на вицепремиера Симеонов. Николчев, например. Самият Симеонов не мога да кажа дали е част или е подведен от съветници, които обаче са вързани с Ветко Арабаджиев и търсят реванш, тъй като им бяха отнети определени територии на Черноморието. Те използваха това, че Валери Симеонов е напорист, енергичен - в добрия смисъл на думата. Използваха това, но в неправилна посока", заяви Сидеров.

Сидеров коментира и оставките на тримата министри, които утре ще бъдат обсъждани на коалиционен съвет, като подчерта, че „Атака“ ще подкрепят решението на премиера.  „Обединени патриоти“ обаче нямат единна позиция по темата.

"По оставките нямаме единна позиция. Каракачанов и Симеонов смятат, че и тримата министри не трябва да подават оставки. Аз смятам, че това е преценка на премиера и има повече информация кого да смени. Ние ще му се доверим“, заяви Сидеров.

„Оставките на тримата министри предизвикаха една абсурдистка декларация от страна на НФСБ, в която премиерът беше обявен за диктатор. Не е вярно да кажеш, че Борисов е авторитарен. Не е нужно премиер да консултира в неговата квота всяка една промяна. Като капитан на отбора може да сменя играчи. На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е тенденциозна и клеветническа. Нито един не стана да защити собственото си място в правителството.  От страна на „Обединени патриоти” имаше доста кадрови предложения и назначения и всичко това беше приемано с разбиране от страна на премиера“, коментира още лидерът на „Атака“.

По думите му патриотите сами за почнали да се обезличават.