Добрич и Тамбов ще си сътрудничат в бизнеса

Мисия Добрич

09-09-2018, 15:00

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почетоха 102 години от Добричката епопея

След подписване на договор за побратимяване между двата града

Добрич и Тамбов ще насърчат сътрудничеството в малкия и средния бизнес като български предприемачи ще могат да представят новости на международния Покровски панаир в руския град през октомври. Това предвижда договорът за побратимяване между двата града, който общинският съвет в Добрич ще обсъди на предстоящото си заседание.
Градските администрации ще съдействат и за снабдяването на търговските мрежи в Добрич и Тамбов с продукция на леката и хранително-вкусовата промишленост, на преработвателния бранш, предвижда още инициативата.
Добрич и Тамбов ще разменят гастроли на театрални и други творчески колективи, ще отправят взаимни покани за участие в конкурси, фестивали и спортни прояви. Кметът на Тамбов Сергей Чеботарев предлага във фокуса на партньорството да бъде и дейността на детските и младежките обществени организации.
В Тамбов действат големи предприятия на машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, добре развити са селското стопанство и животновъдството. Партньорството с руския град ще даде възможност за съвместни инвестиционни проекти и за провеждането на икономически форуми, посочва кметът на Добрич Йордан Йорданов в предложението до общинския съвет.