Магистрати и съдебни служители се събират в Балчик на семинар за новата правна уредба в защитата на личните данни

По инициатива на Районния съд в Белия град

Магистрати и съдебни служители от Добрички регион и Варна ще се включат в обучение на тема "Новата правна уредба в защитата на личните данни", което ще се проведе в Балчик, на 11 септември, по инициатива на Районния съд в града.

         Семинарът се организира от Националния институт на правосъдието в рамките на проект „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление”. Лектор ще бъде д-р Невин Фети - съветник по правни въпроси на Президента на Република България.

         В рамките на регионалното обучение 45 магистрати и съдебни служители ще бъдат запознати с новата правна рамка на Европейския съюз за защита на личните данни. Ще бъдат дискутирани основните положения в Общия регламент относно защитата на данните, принципите и условията за законосъобразно обработване на лични данни, правата на субекта на данни и задълженията на администраторите и обработващите лични данни. Присъстващите ще бъдат запознати и с основните положения в Директива (ЕС) 2016/680.

         В семинара ще се включат и четирима унгарски магистрати, които са на посещение в Районен съд - Балчик по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение.