Комисия “Антикорупция“ започва ревизия на имуществото на алкохолния бос Миню Стайков

Крими

11-09-2018, 11:32

Снимка:

ПИК

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Проверяват под лупа имотите и огромният автопарк на бизнесмена

Комисия “Антикорупция” започва пълна проверка на имуществото на алкохолния бос Миню Стайков, съобщи пред „Труд“ шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Георгиев посочи, че инспекторите вече са уведомени за обвинените лица, които спецпрокуратурата разследва за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари.

В хода на ревизията ще бъдат проверявани не само баща и син Стайкови, но и всички останали от семейството, както и техни близки.

Георгиев допълни, че в сряда ще се решава дали бургаският клон на КПКОНПИ ще провежда ревизията, тъй като адресните регистрации на повечето обвинени са в Бургаска област.

По закон срокът за проверка е една година, но прокуратурата може да поиска веднага налагане на запор на имуществото като обезпечителна мярка.

“Ние можем да пристъпим към запор единствено, ако установим несъответствие между доходи и разходи", обясни още Георгиев.

Преди седмица комисията бе сезирана и образува ревизия и за издирвания от Интерпол туристически бос Ветко Арабаджиев и членовете на семейството му.