22-то издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът“ се открива тази вечер

13 спектакъла ще се играят на голяма сцена и 6 на камерна

За 22-ри пореден път тази есен в Пловдив ще се проведе международния фестивал „Сцена на кръстопът“. В рамките на две седмици от 11 до 24 септември пловдивската публика и гостите на града ще могат да се насладят на богата програма и интересните спектакли, като „Сън в лятна нощ“, „Къщата на спящите красавици“, „Танцът Делхи“, „След репетицията“, „Честита съпруга“, „Вишнева градина“, „Терапевти“, „Мъжът на жена ми“ от Национален академичен драматичен театър „М. Занковецка“ от Лвов, Украйна или общо 13 на брой ще се играят на голяма сцена и 6 на камерната сцена.
Община Пловдив и Министерството на културата подкрепят фестивала, който се открива тази вечер от 19,00 часа в голямата залата на Драматичен театър – Пловдив с балета на най-голямата любовна история – „Ромео и Жулиета“.
„Както всяка година и през тази Община Пловдив осигурява финансова подкрепа на фестивала, като са заделени средства в размер на 40 000 лева. Удоволствие е Пловдив да бъде домакин на това събитие, което е непреходно и без прекъсване от 1997 година,“ заяви кметът Иван Тотев и благодари на всички, които подкрепят събитието. В контекста на Европейска столица на културата съм сигурен, че „Сцена на кръстопът“ ще има много публика и пълни зали“, добави още кметът.
„Продажбата на билетите върви много добре, което показва, че това е едно чакано от пловдивчани събитие в културния календар“, посочи продуцентът на „Сцена на кръстопът“ Ирен Чанкова. „Като за някои от тях билетите са вече изчерпани,“ допълни тя.
Организаторите са се погрижили и за съпътстваща програма на фестивала, която е с вход свободен.
„Едва ли някой в Пловдив си представя да има есенни празници без сцена на кръстопът. Това е един от най-значимите културни събития, очаквани от града“, сподели един от спонсорите инж. Димитър Георгиев.
Изненадата тази година е химнът на фестивала по текст на Елин Рахнев и музика на Илиян Тиганев, който ще се изпълнява преди всеки спектакъл.
Закриването на фестивала ще бъде с представяне на книгата и филма „Романът на моя живот“, посветени на 75-годишнината на професор Стефан Данаилов на 24 септември от 19.00 часа на Голямата сцена на Драматичния театър.