Обвинен в грабеж, придружен с опит за убийство, застава на подсъдимата скамейка

Крими

13-09-2018, 15:51

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият и неговия защитник настояват за „възобновяване“ на досъдебното производство

Разширен съдебен състав на Окръжен съд - Добрич ще гледа дело срещу подсъдим, обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство. Разпоредителното съдебно заседание по наказателното производство е насрочено за утре - 14 септември, от 10.00 часа. Делото ще се гледа от двама съдии и трима съдебни заседатели, което е задължително, когато подсъдимият е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пред съда ще се изправи 19-годишният С. С. от село Росица. Той е привлечен под отговорност за това, че  през нощта на 12 август 2017г.  е отнел от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като употребил за това сила. Грабежът бил придружен с опит за убийство, твърди прокуратурата.

Според обвинителния акт младежът влязъл в дома на потърпевшия и му нанесъл множество силни удари по главата и тялото. След побоя пострадалият останал да лежи на пода в дома си, а подсъдимият  взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била наполовина празна и тъй като не успял да открие пари си тръгнал. В хода на разследването било установено, че общата стойност на отнетите чрез употреба на сила вещи възлиза на 7.35 лева.

Възрастният мъж бил намерен на сутринта от негов родственик, който го открил на пода окървавен и неконтактен. В много тежко състояние пострадалият бил приет за лечение в добричката болница. Според изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза, вследствие на побоя животът на възрастният мъж е бил в реална опасност и той е оцелял само благодарение на оказаната му навременна високоспециализирана медицинска помощ. През септември пострадалият бил изписан от болница и настанен в хоспис, където постепенно започнал да се възстановява. По време на досъдебното производство обаче мъжът е починал, като причина за смъртта му била заболяване - внезапна сърдечна смърт.

Наред с обвинителния акт в Окръжен съд - Добрич са постъпили и писмени изявления от подсъдимия и неговия защитник, в които се настоява за „възобновяване“ на досъдебното производство с цел извършване на допълнителни следствени действия. Депозираните искания ще бъдат разгледани на предстоящото разпоредително заседание.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен