Нери Терзиева: Защо президентът не подписва електронно указите си? Петър Стоянов го правеше през 2001 г.

Неподписаният указ стои на бюрото на Радев от вчера сутринта, вечерта държавният глава бил на прием

Не може ли Румен Радев да разпише по електронен път указа, с който освобождава Младен Маринов от поста главен секретар на МВР? Този въпрос беше поставен в социалните мрежи от Нери Терзиева, бившия прессекретар на президента на Р България (1997-2002) Петър Стоянов.

„Петър Стоянов го направи пръв на 11 май 2001 година. Оттогава минаха цели 17 години“, написа известната телевизионерка и медийна съветничка.

Липсата на подпис върху указа, който е бил заведен в деловодството на Президентството още вчера сутринта в 10:30, на практика блокира до другата седмица персоналните промени в кабинета.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че вчера се е обадила лично на Радев, за да се увери, че подписаният указ ще пристигне на време. Той не дал сигнал, че планира да бламира заседанието на парламента.

В същото време се знае, че държавният глава е бил в страната до вечерта, когато е посетил приема на НСО. По думите на очевидци Румен Радев и Младен Маринов дори са се видели на събитието.

Рано тази сутрин обаче президентът замина за Латвия, а указът си остана без подпис.