Кацарски и Халаджов: Световното в Пловдив е пътят да се развием като гребци

Българската двойка без кърмчия не успя да се пребори за финал

Българската двойка без кърмчия не успя да се пребори за финал С на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив. Момчетата останаха 5-и в своята серия, а само място сред първите 3 двойки щеше да ги прати в битката за разпределение на местата от 13-о до 18-о в събота. Сега младежите ни ще се борят за място в топ 20 на първото си световно първенство при мъжете.
„Първо, не трябва да забравяме, че все още сме младежи, а и точно 4 дни преди световното се прибрахме от европейския шампионат за нашата възраст – до 23 г., където станахме 9-и на двойка без кърмчия. Просто състезанията бяха много близки и не успяхме да се възстановим. В последния около месец ни се събраха 3 големи състезания – световно за младежи, където се наредихме 10-и, като останахме на стотни от 8-мата позиция, европейското и сега домашния шампионат за мъже и жени. Като цяло подготовката ни този сезон беше насочена към световното до 23 г. Освен това на канала в Пловдив стартирахме наравно с мъжете, които са доста опитни състезатели. Ние дадохме всичко от себе си, за да стигнем до ¼-финалите, но вече сме изморени от напрегнатия сезон и не успяхме да направим хубава гонка”, заяви Рангел Кацарски.
„Преходът от младежи към мъже е доста труден и няма гребци, които от по-малката възраст да са се класирали на челни позиции при големите. Така че за нас този шампионат в Пловдив е пътят, по който трябва да минем, за да се развием като гребци и е ценен опит за нас”, допълни Халаджов.
Рангел и Станимир благодариха на хората по трибуните в Пловдив, които ги подкрепяха и им даваха сили в последните метри преди финала. Те споделиха, че именно на зрителите дължат класирането си на ¼-финалите, тъй като те са им помогнали да дръпнат с няколко секунди.