Сидеров: Да спрем да си гледаме върха на носа, по света се случват исторически събития

Лидерът на „Атака“ от месеци питал Каракачанов и Симеонов дали ще се явяват заедно на евроизборите

„В момента имаме много исторически събития, които стават много близо до нас, с нас и ние не ги забелязваме или се вглеждаме някъде другаде. Трябва да си вдигнем погледа, от върха на носа, малко по-надалеч“. Това заяви пред БНТ председателят на „Атака“ и на групата на „Обединените патриоти“ в парламента Волен Сидеров.

„Това, което става в Европа, неизбежно ще се отрази на България. Готови ли сме за това, искаме ли да го посрещнем, както трябва? Това е моята амбиция, да събудя вниманието, на първо място на моите коалиционни партньори“, категоричен е той.

Политикът твърди, че често се опитвал да поучава и да дава морални уроци на колегите си. Той обяви идеята си да открие неделно училище за депутатите, които все още не се отнасяли сериозно към неща като жизнен опит, политически опит, авторитет. Уроците, които той изнасял били на първо време за коалиционните партньори, но с тенденция да бъде отворено и за други парламентаристи.

„Един от моите уроци, с които посочих на моите коалиционни партньори е, че не би трябвало да си играят с някои неща, като например жизненият опит, политическият опит, авторитетът. И те показаха, че го разбират. Не знам за колко време“, коментира той

Сидеров признава, че от месеци питал другите двама лидери на патриотичната коалиция – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, дали заедно ще ходят на евроизборите. Срещал мълчание.

 „Аз няколко пъти заявих, че това е правилното, това е логичното. Но след като нямам отговор от двамата, след като те не искат да водят този разговор, как да се явяваме, аз си запазвам свободата да действам, както преценя за добре. „Атака" се е справяла сама, четири пъти сме влизали в парламента, те не са влизали сами. Вкарвал съм трима души в Европрарламента. Така, че аз имам опит във всякакви избори“, заяви Сидеров.