Дичо, Теди Кацарова и RDMK борят с песен агресията в училище (Видео)

Арт и Стил

17-09-2018, 19:25

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Парчето „Агресия“ е за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“

С песен Дичо, Теди Кацарова и хип-хоп квартетът RDMK се обявиха срещу агресията в училище и на улицата. Музикантите се присъединиха към инициативата на асоциация „Докосни дъгана“ и създадоха парчето „Агресия“ специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“.

„Агресия“ е по текст и музика на Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев, а на режисьорския стол за клипа сяда Тодор Велев – Токо.

„Агресията е огромен проблем в нашето общество в момента. Уви, виждаме я всекидневно, но най -засегнати пряко и не пряко са децата, защото те усвояват модела на подражание и това което се налага за мода, а именно грубост в език и действия, като проява на сила и надмощие над по-слабия. Децата са отражение на обществото ни. Ако искаме промяна, тя трябва да стартира от подрастващото поколение“, коментираха пред „Монитор“ Теди Кацарова и Дичо. И благодариха на всички деца, взели участие в клипа.

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията.

Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти.

Водещите футболни клубове у нас и асоциацията пък казаха „Да на спорта, не – на агресията“ през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ в СОК „Камчия“. Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията.

Д-р Денислава Ангелова изказва благодарност на целия екип за прекрасната работа по създаването на видео сингъла и споделя, че основното послание на “Агресия” е да открием доброто в себе си, никога да не забравяме, че сме хора и да си помагаме един на друг, както и да осъзнаем, че агресията не е решение.