Европейската седмица на спорта ще радва жителите на 15 български града

Спорт

18-09-2018, 17:45

Снимка:

ММС

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Министерството на младежта и спорта организира инициативата за четвърта поредна година

Министерството на младежта и спорта ще организира за четвърта поредна година Европейска седмица на спорта в България, която ще се проведе от 23 до 30 септември. Инициативата ще зарадва 15 български града.

Официалното откриване на кампанията ще бъде на 23 септември от 10,30 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина в столицата, където жителите и гостите на града ще имат възможността да се включат в организираните от ММС събития.

Прояви от Европейската седмица на спорта ще има още в Дупница, Поморие, Созопол, Аврен, Аксаково, Панагюрище, Нова Загора, Казанлък, Бяла, Нови Пазар и Димитровград. На 29 септември пред Националния дворец на културата в София за първи път ще се проведе и #BeActive Night.

Посланици на Европейската седмица на спорта и през тази година са някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания, както и известни личности от шоубизнеса.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалната състезателка Невяна Владинова, европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, паралимпиецът и двукратен сребърен медалист от европейки първенства за хора с увреждания Денис Коджабашев, вицепрезидентът на българската федерация по волейбол и един от най-обичаните български спортисти Любо Ганев, шампионите ни в бокса Даниел Асенов и Станимира Петрова, лекоатлетката Габриела Петрова, най-голямата ни надежда в плуването Антъни Иванов, телевизионните водещи Ники Кънчев и Део и актьорът Тончо Токмакчиев. Всички те ще се включат в събитията през тази една седмица и ще промотират ползите от активния начин на живот и спорта.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"