С военен ритуал в Добрич ще бъде отбелязана 78-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа

Мисия Добрич

19-09-2018, 10:27

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 септември ще бъде обявен за празничен и неприсъствен ден

На 25 септември

С военен ритуал на Военното гробище-музей в Добрич ще бъде отбелязана 78-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България и празника на града - 25 септември, съобщават от общината.

На мемориалното гробище, което е най-голямото в страната от времето на Първата световна война, ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за освобождението на Добруджанския край. На 25 септември ще се състои и тържествено заседание на общинския съвет.
Празничният афиш вече е открит с документалната изложба "Родена в Добруджа", посветена на 130-годишнината от рождението на Дора Габе и нейния принос за добруджанската кауза. Деца подредиха в общинския младежки център експозиция от свои рисунки, озаглавена "Старите къщи на Добрич". Домът-паметник "Йордан Йовков" подготвя изложба "Книжовното наследство на Добруджа през Възраждането". На 21 септември започва филмов маратон, който ще заснеме за 48 часа "Красив Добрич". Очаква се творчески екипи от цялата страна да напишат сценарии, да заснемат, монтират и озвучат десетминутни филми по предварително определени теми за добруджанския град.
В деня на празника професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" ще има концерт на площад "Свобода". На откритата сцена ще излязат и млади таланти в поп-рок програмата "Здравей, Добрич". Балет "Арабеск" ще представи на галавечер в драматичния театър "Йордан Йовков" откъси от постановки в своя юбилеен сезон.