Тома Биков: На следващите избори Корнелия Нинова няма да води БСП

Политика

19-09-2018, 19:28

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Забавянето на указа на президента е заяждане на дребно, каза депутатът от ГЕРБ

"На следващите избори Корнелия Нинова няма да води БСП, тя няма да е вече лидер. Помнете ми думата." Прогнозата направи депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ. Събеседник в студиото беше и депутата от БСП Станислав Владимиров.

Двамата коментираха казуса със забавения указ за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен да оглави МВР. Миналата седмица депутатите не можаха да гласуват предложението, тъй като стана ясно, че Маринов не е освободен от президента Румен Радев, който едва днес разписа документа.

Срещу обяснението на Владимиров, че президентът е бавил указа, за да спази закона, Биков попита: „Аз не чух кой закон е спазил Радев. Когато един човек подава оставка, може да съгласува с жена си евентуално“. Биков обясни, че в закона се предвижда съгласуване с президента на кандидатурата на следващия главен секретар на МВР. „И това ще бъде направено“, обясни депутатът от ГЕРБ.

Биков определи бавенето на документа от президента като –„заяждане на дребно“. Според него президентът и управляващото мнозинство имат търкания, а конкретният казус не е изиграл позитивна роля нито за Радев, нито за правителството.

По думите на Биков президентът има право да прави всичко в рамките на закона. „Един президент не би трябвало да прави персонални коментари, трябва да дава предложения“, заяви той. "В служебния кабинет Радев назначи за свой вътрешен министър уволнен директор от Пловдив. Като не харесва Младен Маринов, защо е подписал указ за назначаването му за главен секретар", попита Биков.