Илиана Раева: Благодаря на премиера Борисов и министър Кралев за шанса да кандидатстваме за домакинство пред 2022 г.

Спорт

19-09-2018, 19:51

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Българското правителство показа изключително отношение към художествената гимнастика

„Благодаря на правителството, на г-н Борисов и на г-н Кралев, че ни дават шанс отново да кандидатстваме за домакини през 2022 година на световно първенство!“ Това написа в емоционален пост в профила си във Фейсбук президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Преди дни Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова смаяха публиката и журито. Момичетата спечелиха златен медал за отборното си представяне с пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

„Благодаря на правителството за огромната финансова и морална подкрепа! Благодаря лично на г-н Бойко Борисов, който прие г-н Мори Ватанабе и уважи всички участници на световното първенство като присъства на заключителната вечер!“, пише Раева.

И допълва заслугите на всички, които са помогнали големият успех за България да се случи. „Благодаря на министър Кралев, че винаги ни е подкрепял и е бил до нас и в щастливите, и в тежките моменти! Беше до нас през цялото време и сега! Благодаря му, че министерството на спорта, което ръководи пое огромната част от финансирането на грандиозния форум! Благодаря му, че прие г-н Ватанабе в кабинета си!“, обръща се Раева към министъра на младежта и спорта Красен Кралев в изказването си.

Тя отправя признателност и към столичния кмет Йорданка Фандъкова за финансовата и морална подкрепа, както и към министъра на туризма Николина Ангелкова за подкрепата.