Близо 2000 л нелегално дизелово гориво задържаха в района на Любимец

Намерени са в частен имот в землището в местността "Бикя"

Близо 2000 л дизелово гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" от Митница Пловдив и служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност" от Районно управление на полицията в Свиленград.
На 20.09.2018 г. митническите и полицейските служители извършват проверка в частен имот, намиращ се в землището в местността „Бикя" край град Любимец. При проверката се установява наличието на два пластмасови съда с вместимост по 1000 л и вкопан в земята метален съд, пълни с общо 1990 л жълтеникава течност с мирис на петролен продукт, с плътност от 0,836 гр./куб.см, установена при измерване на място с денситометър. Наемателят на обекта, който е присъствал на проверката, не е представил на проверяващия екип документи, удостоверяващи заплащането или обезпечаването на дължимия акциз.
Горивото е задържано. Взети са проби за лабораторен анализ за установяване вида на задържаната стока. Работата по случая продължава.