Галактическо предизвикателство – българи стигат до Луната с велосипед чрез „ДЗИ Вело 2018“

Спорт

25-09-2018, 18:34

Снимка:

dzivelo.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Стартът е пред Летния театър в Бургас на 29 септември от 11 часа

Българи се включват в уникално галактическо предизвикателство – да изминат заедно с велосипеди разстоянието от Земята до Луната. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. И всичко това – в името на благородна кауза.

ДЗИ, част от белгийската KBC Груп, организира серия от велопоходи в подкрепа на отговорното си отношение към обществото, в което се развива. За разлика от други спортни събития, „ДЗИ Вело“ има и друга амбициозна цел – да предизвика служители, клиенти и партньори на застрахователната компания да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които КВС Груп оперира, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. 

Участниците в „ДЗИ Вело“ също ще имат възможност да допринесат за постигането на целта – всички те ще могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани от ДЗИ за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата  всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  - до завършването на тяхната бакалавърска степен. 

Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За онези, които биха искали да се забавляват в последните септемврийски дни, но нямат велосипед на разположение или предпочитат друг вид спорт, обаче искат да се включат в каузата – на място ще ги очакват други разнообразни активности, гарантиращи 0% вредни емисии и 100% приятни емоции.

За да се включите в приключението във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта www.dzivelo.bg. За всички непрофесионални участници ДЗИ ще осигури безплатна застраховка за времето на протичане на събитието. 

Вземете своите велосипеди и се включете в предизвикателството на „ДЗИ Вело 2018“, за да достигнем заедно Луната в името на благородната кауза. 

Заповядайте в Бургас на 29 септември в Морската градина пред Летния театър, където точно в 11:00 часа ще бъде даден старт на галактическия експеримент. След Бургас „ДЗИ Вело 2018“ гостува на Пловдив (6 октомври) и Стара Загора (13 октомври).