Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд Станимир Русланов

По пътя към медала той победи част от най-големите имена в този спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд във Велдховен (Холандия) Станимир Русланов.
За пръв път българин игра във финал за мъже на шампионат на Стария континент, като Русланов отстъпи титлата в дисциплината 9-та топка в драматичен мач с Конрад Жешчин след 7:9. По пътя към медала той победи част от най-големите имена в този спорт, включително абсолютния световен рекордьор по титли Ралф Соке от Германия.
На срещата присъства и председателят на Българската национална билярд федерация Людмил Георгиев, който благодари на министъра за оказаната подкрепа. Участието на Русланов и целия ни национален отбор на първенството стана възможно, след като преди 5 месеца федерацията получи лиценз от Министерството на младежта и спорта. В шампионата България беше представена от 14 състезатели, които, освен сребърния медал, постигнаха и четири четвъртфинала.
На Европейското първенство участие взеха 560-има състезатели от 46 държави, които играха на 60 билярдни маси.
По време на срещата Георгиев уведоми министър Кралев, че в България ежегодно се организират над 70 турнира по билярд, включително и благотворителни.