Тома Биков: Нямам информация за сигнали в КПКОНПИ срещу депутати от ГЕРБ

Политика

26-09-2018, 12:20

Снимка:

Народно събрание

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Парламентарните партии не знаят кои депутати са проверявани за корупция

По повод изнесеното от Пламен Георгиев, председател на антикорупционния орган КПКОНПИ, че сигнали за корупция има срещу депутати от всички партии, депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че няма информация дали има подадени сигнали и срещу кои депутати от ГЕРБ.

„Нямам никаква информация, нямам идея. Този орган е извън обхвата на парламента“, посочи Биков.

Относно вече обявеното от Пламен Георгиев, че БСП са сезирали КПКОНПИ за министър-председателя Бойко Борисов и факта, че играе мачове с рекламна фланелка на фирма за залагания, Биков бе изненадан.

„Изключително оригинални са, както всеки път. Те са хора с особено чувство за хумор. Вероятно нямат работа пак. А има достатъчно работа тук“, коментира Биков.

Славчо Атанасов от Обединени патриоти поздрави Пламен Георгиев за това, което е открил и го призова да бъде безпощаден към всякакви форми на корупция. Атанасов припомни, че като кмет на Пловдив е имал 198 ревизии в това отношение е рекордьор за Гинес, а всички проверки са завършили без постановени нарушения. Затова депутатът Славчо Атанасов настоя:

„Нека всички депутати да бъдем максимално проверявани, за да е всички чисто и прозрачно. Аз смятам, че един депутат е публична личност и категорично твърдя, че целият му живот трябва да е прозрачен, ако щете и личния му живот. Аз не се съмнявам, че в парламента има мои корумпирани колеги. Не мога да дам примери. Тук трябва да си кажат думата компетентните органи. Ми само им вижте костюмите и обувките, с които някои идват и ще установите, че с една депутатска заплата тези костюми не могат да се купят. Истината е, че по дрехите ще ги познаете. Един костюм, който струва 7-8 хиляди лв., как мислите, че се купува с една депутатска заплата?!“

Йордан Цонев от ДПС също не разполага с информация кой от колегите му е проверяван от КПКОНПИ.

"Никъде в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните. Може и да има, може и да проверяват. И от комисията няма да ви отговорят, защото ще се позоват на тайната", коментира той.