Премиерът скептичен дали таван на цените на определени храни ще задържи поскъпването

Борисов поръчал финансовият министър да обсъди идеите на ВМРО

Министър-председателят Бойко Борисов изрази в Ню Йорк скептично си отношение към идеите на заместника му в кабинета Красимир Каракачанов за въвеждане на таван за надценките на производители и търговци за 10 хранителни стоки.

Българският премиер обвърза подобен род предложения с кампанията за Евроизборите през следващата година, защото всяка партия се стреми да отговори на очакванията на избирателите си, но като резултат се появяват предложения, които Борисов нарече „екзотика“.

„Изцяло се присъединявам към Доналд Тръмп, който каза: социалистическото управление е най-лошото управление. Аз разбирам всички колеги - понеже предстоят избори за евродепутати и всички се надпреварват да дават кой от кой по-екзотични идеи“, коментира Борисов.

Той поясни, че въпреки личната си позиция по въпроса е препоръчал на финансовия министър Владислав Горанов да проведе разговори с лидера на ВМРО относни идеята му.

Дебатът за договаряне на пределни цени започна преди седмица от земеделския министър Румен Порожанов. Порожанов инициира срещи с ръководителите на големите търговски вериги в опита си да договори нулева надценка за хляба заради очакваното поскъпване.