Георг Спартански: Надявам се това да е началото на едно ново икономическо възраждане на Плевен и региона

"Мисля, че "Леони" оцениха икономическия и човешки потенциал на Плевен", каза кметът в словото си

"За да има едно начинание успех, трябва да бъдат положени достатъчно дълко време колективни усилия в една посока. Благодаря на държавната власт, че се довери и насочи "Леони" и към Плевен. Положихме усилия да ги убедим, че Плевен е тяхното място за инвестиция в конкуренция с Пловдив, Видин и Ловеч", каза в приветственото си слово днес кметът Георг Спартански.

Градоначалникът пожела успешен старт на инвестицията.

"Мисля, че "Леони" оцениха икономическия и човешки потенциал на Плевен. Оцениха възможностите. Оцениха новата стратегия на държавата, че Северна България трябва да бъде подкрепена за своето бъдещо развитие. Оценено бе това, че след една година магистралата София-Варна ще стигне до Плевен, което е едно изключително предимство за цялата регионална икономика. Оцениха всичко това, което Плевен предоставя като възможности за развитие. А ние от своя страна оценихме един такъв мощен инвеститор, който образно казано за плевеналии е от значение не по-малко, каквато беше бившата "Плама" за тогавашния Плевен и тогавашна България. 2000 работни места и инвестиции в размер на над 60 млн. лева не се разкриват всеки ден", отбеляза Спартански.

"Вярвам, че и за в бъдеще ще продължим това успешно партньорство и както днес правим първа копка, след броени месеци ще можем да се поздравим със завършената инвестиция и започването на практическата работа. Това ще даде тласък на развитието на плевенския регион и ще даде препитание на много хора. Ще бъде и един стимул за хората, които в момента работят в чужбина, при доброто заплащане, което ще предостави "Леони", да намерят възможността и да пожелаят да се върнат обратно в Плевен, за да развиваме заедно града и да го върнем там, където винаги му е било мястото - да бъде един бисер в огърлицата на българските градове. Надявам се това да е началото на едно ново икономическо възраждане на Плевен и региона", отбеляза кметът.