Кметът на Казанлък участва в откриването на 7 нови обекта в „Арсенал“

Мисия

27-09-2018, 15:08

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затварят пътя Стара Загора - Казанлък на 27 септември заради взривни дейности

Дни преди тържественото отбелязване на 140 години от създаването на оръжейницата

В навечерието на празника на най-голямото предприятие в отбранителната индустрия на България Галина Стоянова поздрави заедно с изпълнителния директор Николай Ибушев Арсеналци с откриването на 7 нови придобивки.

Дни преди тържественото отбелязване на 140 години от създаването на оръжейницата и 94 години от преместването й в Казанлък „Арсенал“ откри 7 нови обекта. На територията на Казанлък и Мъглиж Арсеналци се поздравиха с общо 3 новоизградени цеха за различни специални производства, 1изцяло обновена столова със 200 седящи места, кафетерия  и прилежаща зона за отдих, 2 нови складови помещения и новоизградено пречиствателно съоръжение, по последни екологични стандарти за водите на река Тунджа.

Пред обновеното заведение за хранене на Завод №2, до стария дъб Кметът на Казанлък пожела на Арсеналци да бъдат като вековното дърво: „Със здрави корени, щедра сянка, но и жизнени и енергични като него!“.

На ритуала за начало на работа на новите обекти изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев подчерта пред своите служители важната роля на Кмета на Казанлък Галина Стоянова за тяхната работа: „Не само за преодоляване на административните препядствия, но и защото тя е съпричастна с успехите на „Арсенал.“, посочи Ибушев. Галина Стоянова се обърна към Арсеналци като човек, част от тях: „През последните години съм много приятно изненадана от преобразените места тук!“, призна тя и поздрави ръководителя на „Арсенал“  за грижите към рабтниците: “Важно е работодателят да мисли в бъдеще за хората си.“, каза тя пред Арсеналци.

Последния петък на месеца, 28-ми септември тази година Арсеналци празнуват на фирмения стадион със своите приятели юбилея от създаването на дружеството и почти вековна история от живота в Казанлък.