Туристическият бранш в Добричка област проявява интерес към проекти за заетост на хора с увреждания

Добруджанци

27-09-2018, 16:34

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмица на морските професии организират във Варна

Днес и утре очакваме да препитат 105 души

Туристическият бранш в Добричка област проявява интерес към проектите за обучение и заетост на безработни с трайни увреждания до 29 години и над тази възраст по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". За заявените 73 свободни работни места за хора с трайни увреждания от черноморския комплекс "Албена" - най-големият работодател в туризма в региона, съобщи изпълняващата длъжността директор на бюрото по труда в Добрич Жанета Белчева, цитирана от БТА. В курорта са готови да наемат хора с над 50 на сто увреждания на позиции за готвач, помощник-готвач, камериерка, иконом, охранител.
Днес и утре очакваме да препитаме 105 души, регистрирани с трайни увреждания, и макар мнозина да са с универсални заболявания, които не изискват приспособено работно място, трудно ще изпълним заявката на курорта, коментира Белчева.
Със средствата по двата проекта се поемат социалните осигуровки и възнагражденията на наетите според минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност за срок от две години. Работодателите, задържали служители след пълния срок, се насърчават за осигурената устойчива заетост с бонус - шест минимални работни заплати, поясни изпълняващата длъжността директор на бюрото по труда. По думите й и други работодатели в туризма и търговията в региона са направили заявки да наемат хора с увреждания по проектите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"