Поморие е домакин на форум за споделяне на добри практики на общините

Архив Бургас

28-09-2018, 10:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В дискусиите се включиха близо 120 представители на общински администрации

Днес и утре /27 и 28.09.2018 г./ в Поморие ще се проведе форум за споделяне на добри практики на общините, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Повод за срещата е Етикетът за иновации и добро управление, който се връчва на заслужилите общини на всеки две години на база оценка по документи, резултати от анкетно проучване сред гражданите и доклади на двама независими експерти. Община Поморие е горд носител на приза за 2013, 2015 и 2017 г., поради което бе избрана за домакин на срещата.

Форумът бе открит от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев. Кметът Иван Алексиев също приветства гостите като им разказа накратко за някои от добрите практики в Община Поморие, а заместник-кметът Янчо Илиев направи подробна презентация на електронните административни услуги, предоставяни от общинския сайт.

В дискусиите се включиха близо 120 представители на общински администрации, регионални сдружения, граждански организации, министерства и агенции, сред които МРРБ, КРИБ и Съвета на Европа. На срещата присъства и заместник-областния управител на област Бургас проф. д-р Севдалина Турманова.

В рамките на двудневното събитие ще се представят добрите практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България, свързани с изпълнението на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Целта е те да се популяризират и прилагат във все повече общини.