Предизвикателствата пред общините ще бъдат обсъдени на годишната среща на местните власти в Албена

Добруджанци

01-10-2018, 08:36

Снимка:

Албена

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

От днес до 3 октомври

Тринадесетата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, ще се състои в Албена от 1 до 3 октомври, съобщават от НСОРБ.
На форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини. На 2 октомври е предвидена среща с вицепремиера Томислав Дончев и председателя на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков.
На годишната среща ще бъде направена демонстрация на действия за превенция и защита при бедствия със съдействието на Столична община. Ще бъде организиран и общински тенис-турнир.
Традиционно, в рамките на срещата в Албена, се организира и изложението "Общинско ЕКСПО'2018" за стоки и услуги за общините с участието на над 40 фирми и осем общини.
Участие във форума на местните власти са заявили близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на срещата се очаква да бъдат членове на правителството, народни представители, експерти.