Борисов: Подготвили сме 150 млн. лв. за хората с увреждания

Животът

02-10-2018, 13:05

Снимка:

facebook/ Boyko Borissov

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО

Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медиите в „Зимния дворец“ в София.

„Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим“, добави премиерът.

Министър-председателят Борисов посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения „Зимен дворец“ в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

На въпрос относно хората с увреждания, премиерът Борисов изтъкна, че в новия бюджет за тях ще бъдат отделени 150 млн. лв. повече. По думите му отпускането на допълнителните средства става възможно благодарение на добрата работа на приходните агенции, борбата с корупцията, контрабандата и с олигархията. Министър-председателят добави, че тези 150 млн. лв. следва да се използват, за да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които предстои да влязат в парламента за разглеждане, като заинтересованите страни трябва да ги разпределят правилно.

По темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, премиерът Бойко Борисов отбеляза, че за него е важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови. Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват.

„Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си“, коментира още премиерът Борисов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"