Музиканти от Втора механизирана бригада посвещават песен на Стара Загора

Към песента е заснет и видеоклип, в който се виждат емблематични места от града

Музиканти от Военния духов оркестър на Втора механизирана бригада записаха песен, посветена на Стара Загора, чиято премиера пред публика ще стане по време на гостуването на програмата One Love Tour утре за празника на града, съобщиха от пресцентъра на общината. Песента със заглавие "Днес Стара Загора" се изпълнява от Ганка Добрева и Детска вокална група "Звездопад" с ръководител Мариана Димитрова. Текстът е на 10-годишната Антония Петрова, музика - Иван Енчев, аранжимент Георги Генов и Даниел Лазаров от Overground Brass Band. Генов е единственият старозагорец в групата, която събира музиканти от Велико Търново, Казанлък, Белоградчик, Пловдив, Благоевград и Сливен.
Към песента е заснет и видеоклип, в който се виждат емблематични места от града, заснети от птичи поглед, като мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", парк "Артилерийски", езерото "Загорка", правите улици на града и др. Той ще бъде излъчван утре на видеостените, издигнати за програмата на Античния форум.
На централната улица на Античния форум "Августа Траяна" програмата One Love Tour ще започне утре веднага след официалната церемония по повод празника на града в 11.30 ч. с програма за най-малките, включваща Вокална студия "Траяна глас" и детски спектакъл.
Дванайсетчасовата програма включва забавления за всички възрасти.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен