Владимир Караджов: Нормално е улица в ремонт да не изглежда добре

Животът

06-10-2018, 12:45

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според него пространството около "Свети Седмочисленици" е с нормално качество

Да правиш ремонт е мръсна и трудна работа, тя има много процеси и през много от тях нещата не изглеждат хич добре. Това подчерта пред БиТВ на предизвикалата остра полемика с реконструкцията си столична ул. „Граф Игнатиев” Владимир Караджов – ръководител на бригадата от предаването „Бригада Нов дом”.

„Със сигурност това няма да бъде крайният резултат. Сигурни сме и в това, че нашият кмет е създал достатъчно предпоставки за контрол през цялото време на работа. Фирмата е сериозна и голяма и няма как да не се справи със задача като тази”, заяви Караджов.

По думите му е нормално да има плочки, които да имат фуги и да не са в една равнина, при положение, че все още се полагат кабели и неизбежно ще има двойна работа по тях: „Няма как процесът да върви като една песен, истината е, че е трудно и нещата много пъти се преработват, докато не се постигне един перфектен резултат. Това е за сметка на изпълнителя, което е нормално, той знае как да ръководи своите хора. Притесненията са нормални, но малко фрустрирани”.

„За мен този ремонт е доста емблематичен и ще се постараят всички да бъде перфектно”, категоричен беше Караджов.

Той призна, че харесва настилката около храма „Свети Седмочисленици”. По думите му има време плочите да улегнат и ако някоя продължи да стърчи прекалено, изпълнителят ще я коригира.

„Аз като експерт смятам, че този ремонт е с нормално качество на изпълнението”, допълни ръководител на бригадата от предаването „Бригада Нов дом”.

Своите притеснения за крайния резултат от мащабния проект обаче сподели Веселин Кирев от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт. Той посочи, че новата технология, по която се полагат трамвайните релси по улицата не само, че няма да намали неприятните вибрации, но и ще доведе до напукване на бетонната основа. И ремонт на ремонта.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен