Нова Загора посрещна заместник-министър Стоян Андонов през Европейската седмица на спорта #BeActive

Празникът се състоя в средно общообразователно училище „Христо Ботев“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Нова Загора, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.
Празникът се състоя в средно общообразователно училище „Христо Ботев“, в което се проведе час по физическо възпитание, воден от професионални треньори по волейбол.
„Европейската седмица на спорта е инициатива, чрез която искаме да покажем колко важен е спортът и че той трябва да се практикува не само в деня на спорта, а всеки ден. Много ще се радвам, ако всяко едно училище в България има такава добра база за спортуване като тази, която да привлича не само учениците му, но и децата от квартала. Пожелавам Ви да спорувате с удоволствие“, каза Андонов в своето приветствие по време на откриването на празника.
Събитието посети и заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, който подкрепи отбора по волейбол и им пожела успехи занапред.
“Радвам се, че днес сме заедно и че отново в центъра на нашия училищен живот ще е спортът. Затова е създадена тази спортна база , тази нова спортна площадка - тя е Ваша територия. Имаме традиции в спорта, които трябва да продължим да развиваме и благодаря на професионалните треньори, че днес ще ни помогнат за това“, каза директорката на училището Бойка Няголова. Тя насърчи учениците да спортуват още повече, като им пожела да станат шампиони на следващото състезание. И до момента момичешкият отбор на училището има сериозни успехи в ученическите игри.
„Като учител по биология, искам да Ви кажа, че животът е движение, така че бъдете активни, защото животът е на страната на активните. Пожелавам Ви приятна тренировка и да научите нещо ново, което да приложите на следващите последни етапи от националните състезания”, добави Няголова.
В СОУ „Христо Ботев “ професионалните треньори направиха с децата тренировка по волейбол. Мажоретките на училището също показаха своите умения пред заместник-министър Андонов, който връчи специални подаръци и спортни пособия за училището.
Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.
Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.



,