Германският съд решава дали да изпрати убиецът на Виктория у нас

Животът

12-10-2018, 10:27

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас

Върховният съд в Целе тази сутрин трябва да се произнесе дали ще бъде екстрадиран от Германия Северин Красимиров – главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова, съобщава БиТВ. Той беше задържан при спецакция с десетки германски полицаи по искане от българската страна близо до Хамбург. Вчера младият мъж се изправи пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас. Смята се, че е избягал в Германия в неделя, след като ден по-рано е извършил убийството на телевизионната водеща.

Близките му разказаха, че пред тях Северин е казал, че не е имал съучастници. Той обяснил идването си с това, че иска да види "за последно" майка си и доведения си баща. Часове по-късно дошла и спецакцията, приключила с ареста.

Днес в Русе ще бъде поклонението на Виктория Маринова. В двата квартала, където Красимиров е живял, вчера имаше напрежение заради опасенията на обитателите им, че ще има опити за саморазправа с тях.

От полицията в дунавския град обявиха, че обстановката е спокойна.