Адвокат за убийството в Русе: Мотивите на убиеца още не са ясни

Крими

14-10-2018, 13:43

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Радев: Има достатъчно доказателства срещу Северин Красимиров

Напрежението след убйството остава, смятат Георги Богданов и Александър Христов

Малко прибързано решихме, че случаят е само криминален. Мотивите на убиеца ще станат ясни по – късно, може и да е поръчано това убийство. Това заяви в ефира на БиТВ адвокат Георги Богданов. По думите му при това положение са си отдъхнали политиците, че няма да бъдат критикувани от Европа.

„Започна силна бомбардировка от страна на управляващите – ето видяхте ли, у нас не убиваме журналисти. Но ние не можем да говорим за Виктория Маринова само като журналист, у хората напрежението си остава”, посочи адвокат Георги Богданов.

Според адвоката в поведението на Северин Красимиров е имало знаци, че ще извърши нещо подобно. „Не може човек на 20 и няколко години да злоупотребява системно с алкохол и наркотици и това да остане незабелязано. Но трябва да има някой да го забележи. У нас така наречените „цигански махали” все повече се оформят като затворени общности, в които не само районен инспектор не влиза, ами не е ясно какво се случва вътре – влизат особени религии, влизат наркотици, имаме майки на по 10-11 години”, коментира още адвокатът.

Напрежението остава, посочи и ПР експертът Александър Христов. „Убийството на човек от медиите, политик или полицай, в общественото съзнание е нещо по-различно, защото автоматично се свързва с работата на човека. В случая Манфред Вебер и други политици буквално се подведоха и се подхлъзнаха”, отбеляза още Александър Христов по повод реакциите след убийството в Русе.

"Има недоверие към начина по който комуникират институциите, има натрупано обществено напрежение", убеден е той.