Министър Кралев се срещна с легендата на световния муай тай Самарт Паякарун

Той е в България за лагер, организиран в Камчия от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за над 200 бойци от най-престижните ни бойни клубове.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с живата легенда на световния муай тай Самарт Паякарун.
Той е в България за лагер, организиран в Камчия от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за над 200 бойци от най-престижните ни бойни клубове.
„Благодаря Ви, че приехте поканата да участвате в този лагер и да помогнете за усъвършенстването на нашите бойци. Те са много развълнувани от възможността да се докоснат до спортист като Вас. Работя много добре с Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, която се ръководи от отлични професионалисти и постига сериозни резултати. За Министерството на младежта и спорта е изключително важно, че много млади хора практикуват муай тай и пълнят спортни зали“, каза Кралев, който връчи на госта си благодарствен медал за съдействието, което оказва на нашите спортисти.
Самарт Паякарун обяви, че е впечатлен от физическата подготовка на българите и че те притежават отлични качества. Той добави, че по време на лагера е работил с нашите бойци основно за подобряване на специфичните им умения по муай тай, касаещи силата и чистота на ударите.
Паякарун единодушно е обявен за най-добрия муай-тай боец на всички времена. Четирикратен световен шампион за професионалисти в четири различни категории на Lumpinee стадион. Три пъти печели наградата “Най-добър боец на Тайланд”.
Заниманията по кикбокс по време на лагера бяха водени от 4-кратния световен шампион на К-1 – Ернесто Хуст. Той има 11 участия на финали, а професионалния му актив е 99 победи, 21 загуби и едно равенство. В заниманията се включи и друга легенда на световния кикбокс - Семи Шилт, който е четирикратен световен шампион в К-1 и е единственият в историята, печели три пъти поред титлата в тази най-престижна надпревара.
Лагерът беше последна част от подготовката за българските кикбоксьори, които днес заминават за участие в Европейското първенство за мъже и жени на стиловете киклайт, лоу кик и К1, което ще се проведе от 13 до 21 октомври в Братислава (Словакия).
На срещата в кабинета на министъра присъстваха още членът на управителния съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай и генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България Виктор Меламед и членът на ръководството на конфедерацията Михаил Статев.